Tort Sarpele Ka

de susu in Torturi, 3 Dec 2010 | 5421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • Coaja de portocale
  • Zeama de lamaie
  • 5 oua
  • Sare
  • 100 g nuca
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita praf de cafea
  • Esenta de rom
  • Cognac
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata (100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata amaruie)
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri cognac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sarpele Ka:

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si cognacul (1-2 linguri) dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Se glazureaza cu ciocolata topita in frisca si se lasa la racit. Apoi se fac cercuri din ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sarpele Ka" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort 1 iunie